doorzoek de site:
Nieuws

Oplevering nieuwbouw Wisselaar

Speciale uitzending van ‘De wereld draait door’

Op donderdagmiddag 5 april vond de officiële oplevering plaats van de nieuwbouw in de wijk Wisselaar. In samenspraak met de bewoners zijn 96 bereikbare huurappartementen, twee atelier/kantoorruimtes en het zorgsteunpunt ‘Het Pluspunt’ gebouwd. Hierdoor is het ook voor starters en ouderen mogelijk om in de wijk te blijven wonen.

Laurentius vierde dit opleveringsmoment op feestelijke wijze. Samen met Radio Luctor was er een live uitzending van ‘De Wisselaar Draait Door!’ met speciale gasten, een ‘trending topic’ en muzikale omlijsting. Wethouder Wonen en Leven van Breda, de heer Bob Bergkamp, verrichtte in het bijzijn van betrokkenen en buurtbewoners de officiële handeling.

Levensloopbestendige wijk
Laurentius investeert al een aantal jaren in de ontwikkeling van de wijk Wisselaar. Daarbij is gestart met de nieuwbouw aan de Tielrodestraat. Op de begane grond is het Pluspunt gevestigd. Naast zorgverlening zijn hier diverse wijkgerelateerde organisaties, zoals Radio Luctor, Migrantenraad en Stichting Jara gehuisvest. Daarnaast gebruiken vrijwilligers de ruimte voor het geven van computerlessen en houden bewoners er diverse buurtbijeenkomsten. Boven het Pluspunt zijn dertig nieuwe appartementen gebouwd voor mensen met een zorgindicatie.

Om de doorstroming voor senioren nog verder te stimuleren, heeft Laurentius 66 huurappartementen gebouwd over vier verschillende locaties in de Wisselaar. Deze woningen zijn niet specifiek bestemd voor mensen met een zorgindicatie, maar zijn wel geschikt voor zorgverlening vanuit het Pluspunt. Alle 96 appartementen zijn inmiddels verhuurd.

06-04-2012